Oktober

Är man inte snäll mot djur…

… är man ingen snäll människa ❣

Jag tror att jag är ganska så snäll – jag har i alla fall suttit och hållit Dottie sällskap när hon haft ont i sin fot ? Men när jag såg genom köksfönstret att hon gick på alla fyra benen i hagen, men kom haltande på tre ben när hon såg mig, tror jag att min snällhet blev lite utnyttjad ? En bidragande orsak till att hon gärna såg till att stanna hemma var kanske de extra knäckebröden och äpplena hon fick ??

Men jag är hellre lite för snäll – det ligger nog i min natur att vara oavsett vad det gäller. Jag tror att mina djur uppskattar det ? Det känns som att jag har dem med mig i alla lägen istället för att ha dem emot mig.

Åtminstone för det mesta ?

Hippie är verkligen en hund av sitt sanna ursprung. Det går inte att lura henne – är man inte en pålitlig person ska man kanske akta sig lite extra noga när man passerar förbi. Det känns som att det vore en dålig idé att reta henne – ens på behörigt avstånd? Hon är ju liksom en vakthund som dessutom är van att ge sig på både varg och björn i Rumänien. Och hon hoppar väääldigt högt ?‍??‍? Våra newfoundlandshundar har självklart även dom reagerat på vissa personer som provocerat dem, men de är ungefär som jag – snälla till överdrift. Vi har ganska så lång startsträcka innan vi ens tycker att det är värt besväret. Och går du inte till direkt attack uppfattas du som en irriterande insekt – något man får leva med men viftar bort om du kommer för nära ??? Hippie är liiite annorlunda ?

Men det är ganska fascinerande ur ett psykologiskt perspektiv att det finns folk som helt saknar självinsikt om hur deras sätt att vara påverkar andras sätt att reagera – både djur och människor ? Självgod – tror jag är ett ord som skulle kunna passa dessa personer ganska så bra ? Och som följd av att de anser att deras sätt att vara och göra saker på, är det enda rätta, besitter dessa personer dessutom ofta en fruktansvärd ilska över att världen och alla varelser i den inte rättar sig efter dem. Det måste vara otroligt jobbigt att alltid vara så arg och bitter över allt och alla i livet? Och dessutom vara så korkad att man inte förstår att man är sig själv närmast ? Förvisso är det ju ganska förmätet av alla oss andra att skratta åt dem – så snäll som jag är tycker jag ändå ganska synd om dem för att de inte förmår sig ta sig ur sin bitterhet ? Men Hippie är inte mycket till psykolog. Är man dum, så är man – oavsett. Inga förmildrande omständigheter. Punkt. Och hon försvarar sin flock ?