Maj

Operation Torsk

Jag har absolut full förståelse för att folk begår misstag och gör fel. I stort som i smått. När det kommer rent brottsliga handlingar kan vi alla hamna i den situationen att vi i god tro ändå tror att vi inte överträder lagens gränser. Men när vi medvetet väljer att begå ett brott så är det något vi gör – eller inte! När nu somliga torskar fastnade i polisens nät och blev tagna med byxorna nere är det egentligen inte mycket man som sexköpare behöver säga. Ett fullt självcentrerat medvetet val, ingen tillstymmelse till empati och inte ens någon form av respekt för pågående pandemi och tillhörande förhållningsregler. Då kan, ska och bör man bara hålla käft! Och skämmas! När nu somliga går ut i media med sin traumatiserade barndom som förevändning för sitt sexköp enbart för att försöka rädda vad som räddas kan vad gäller företag och anseende så blir det bara äckligt. Jag hoppas verkligen inte att det här blir till en PR-kupp för att rädda en annars dalande karriär så att vi ska behöva läsa självhjälpsböcker varvat med italienska recept och höra föreläsningar om hur man styrketränar sig bort från att sexuellt utnyttja någon annan. Äckligt! På riktigt!

Det är inte ofta jag delar åsikt med vare sig den ena eller andra av de här två krönikörerna i Expressen men för en gångs skull gör jag faktiskt det:

https://www.expressen.se/kronikorer/cissi-wallin/vem-bryr-sig-om-kvinnan-och-hennes-trauma/

https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/vilken-oflax-paolo-forsta-gangen-du-koper-sex-gor-polisen-razzia/