Oktober

Färgglatt?

Min färgskala här hemma är inte speciellt färggrann, den är nog mer grå och beige – förutom i syrummet och barnens rum där chockrosa, knallgrönt och orange dominerar tillsammans med turkost och gult.

Men ingen av ovanstående färger är speciellt bra när man letar i förrådet efter skvättar att måla newfoundlandshundar med! Ja, nu har jag inte tänkt höststyla Majas svarta päls utan jag tänkte börja förbereda lite material inför SNKs rasmonter i december. Inköpsrundan blev således ganska så dyster, med en burk brun och en burk svart målarfärg. Den vita färgen hittade jag i botten på en hink som skulle till återvinningen… Längre än så har jag inte kommit – för tillfället!! Men brun newfoundlandshund är ju enfärgad så det kan ju inte vara så svårt om man bara får till själva formen, tänker jag!!! Likaså svart – men jag får nog plugga lite extra för att få till den vit/svarta varianten! Nu ska ju domarna i och för sig bedöma de levande exemplaren i ringen på Stockholms Hundmässa och inte min konstnärliga förmåga – men det kan ju vara bra om man får till den svarta teckningen på ett ungefär… Skulle kanske anmält mig till dalmatinermontern istället… Då kan man kanske komma undan med att skvätta lite svart färg på ett vitt papper?

SNKs Raskompendium