September

Happy Birthday

Nu hade förmodligen Micael Bindefelds 60-års dag uppmärksammats i media på ett eller annat sätt ändå, men det här måste vara årets PR-kupp! Och tänk att Ebba Busch Thor är en sådan partypingla! Det är snudd på att man blir lite avundsjuk på alla de som får gå på Kristdemokraternas valvakor!

Men stackarn hann inte ens kliva in i flygplanet på väg till födelsedagsfesten innan spekulationer om mutor och intriger var i farten. Och hur kunde hon lämna Sverige samma dag som Regeringen presenterade sin Höstbudget??? Och samtalen om Gängkriminaliteten??? Hur tänker hon när hon istället väljer att bada i havet??? Ja, det mest troliga är att hon överhuvudtaget inte känner att hon är ansvarig för budgeten och därmed inte på något sätt behöver vara med när Finansministern har sitt gatlopp. Det var ju varken Löfven, Lövin eller Lööf… Undrar förresten vad de har för kvotsystem för att få vara med och styra landet!? Enlund är ju någon slags vegetation – men jag har ju i och för sig barr, så jag passar nog inte in så bra… När det gäller Gängkriminaliteten så antar jag att hon, liksom de andra partiledarna, har fullt förtroende för sin Rättspolitiske talesperson att hantera de samtalen.

Men inte nog med det… Att åka till Israel??? Precis när deras Premiärminister retat upp större delar av arabvärlden??? Hur tänker hon nu??? Ja, kanske kan vara så att födelsedagsbarnet självt ville åka till Israel just för att han råkar vara jude? Och då är det ju lite på gränsen till oförskämt att be honom flytta sin fest, till låt säga Thailand eller Mallorca?

Nu har ju Liberalerna och Moderaterna anslutit sig till kalaset – Centern tackade lämpligt nog nej. Nu kan det mycket väl vara så att deras partiledare inte alls hade mutskandaler, budgetar, kriminella eller ens uppretade araber i tanke när hon valde att stanna hemma – utan hon kanske valde att vara hemma just för att hon snart ska föda barn! Men det låter ju betydligt bättre att vara moraliskt och politiskt korrekt än att vara otymplig och gravidsjuk…

När det kommer till mutorna så får vi väl se ökade anslag till föreläsningar om Förintelsen och kanske ett och annat övervakningssystem på några synagogor om Kristdemokraterna nu har blivit mutade och måste återgälda vänligheten. Men det är ju faktiskt ganska så bra om det kan bli verklighet eftersom den diskussionen är mer än aktuell även hos andra partier? Eller så är det så att alla de som förfasas över att Ebba blev bjuden på kalas helt enkelt bara är sjukt avundsjuka över att de själva inte stod på inbjudningslistan… Men det är ju synd att födelsedagsbarnet inte får stå i fokus på sin födelsedag! Jag gratulerar i alla fall!