September

Efter regn…

…kommer solsken…

Kanske inte just precis idag och kanske inte heller inom en överskådlig framtid – men solen kommer tillbaka – någon gång…

Och när den blå himlen väl visar sig igen och solens strålar återigen värmer både kropp och själ, då tänker jag vara lite förberedd. Och kanske är det en del av processen som gör att molnen kanske och förhoppningsvis skingrar sig lite fortare?

Efter årtionden av newfoundlandshundar är de en naturlig del av mig och jag har svårt att tänka mig en annan ras den dagen Maja inte längre är med oss – men en stund kändes det betydligt enklare och fegare att göra precis som vilken förstagångshundägare som helst! Inga tankar om stamtavlor, färger, avel eller annat elände – utan googla sig fram till en helt vanlig hund!

Ja, det insåg jag ju sedan efter en stunds letande att det är sannerligen inte lätt att hitta en hund, bara så där!

Ska man köpa en sådan som står först SKKs lista? Affenpincher – ser ju lite konstig ut om jag ska vara ärlig…
Eller ska man ta den som är sist i alfabetet? Östsibirisk lajka?
En med lite päls? Xoloitzcuintle
Eller en med mycket? Komondor

Jag hittade ett helt gäng lite småfestliga hundar med helkonstiga namn och nästintill okända i Sverige – dessutom var de nog alla bra på att jag vildsvin och annat storvilt.

Plott? Ja, man kanske skulle välja hund efter namnet på rasen?

Hundstallet har en hel flock med hundar som mitt hjärta ömmar för men de flesta kan antingen inte bo med något av hund, katt eller barn – och de andra inte med något! En rumänsk gatuhund skulle man ju kunna adoptera om man är en våghalsig person – vilket jag inte riktigt kan påstå att jag är… Blocket har även de hur många annonser som helst! Många är unghundar med något tvivelaktig bakgrund och med raser som var för sig kan ställa till problem och tillsammans potentiellt kan bli hur tokiga som helst… Däremot hittade jag en blandras som såg riktigt söt ut och av sådana raser som var för sig är väldigt trevliga – Labradoodle! Men vem vid sina fulla sinnens bruk vill betala 40.000:- (jo, Fyrtio Tusen Kronor) för en blandras??? Ja, det finns ju förmodligen gott om sådana människor eftersom hundarna säljs men kanske inte något för mig – men söta var de!

Annars är ju katter ganska så underbara djur de också!