September

Idag om ett år…

…fyller jag år igen! Nästa gång med liiite mer Tantvarning än idag! Någonstans i någon del av min hjärna begriper jag ju att jag inte längre är närmare tjugo än trettio, för matematiken går liksom inte ihop med tonåriga barn och faktiska minnen av millennieskifte… Jag skaffade min första hund på 1900-talet och köpte hus i samma sekel… Men tyvärr har nog bäst-före-datum passerat för även närmare trettio än fyrtio också… Och till och med för närmare fyrtio än femtio… Men jag är faktiskt inte där än – jag har ett år kvar att mentalt förbereda mig på att bli tant på riktigt!

Nu skulle nog somliga med fullständig självklarhet påpeka att jag redan är där och förmodligen även hävda att jag befunnit mig där en längre tid. Men jag håller envist fast vid min gamla mobiltelefon som enbart fungerar för helt vanlig telefoni, min nu visserligen utbytta dator sitter fortfarande fast i en sladd i väggen och råkar jag inte sitta på min pinnstol framför den är jag lyckligt ovetandes om vad som händer både ute i världen och i min mailkorg ända tills jag behagar att parkera min ända på stolen igen! Jag har ingen som helst aning om hur Twitter, Instagram eller Skype fungerar och jag kan knapphändigt klara mig på Facebook – förmodligen uppfattas jag som fullkomligt oförskämd där för jag har inte begripit mig på funktioner som puffar, vinkningar och inbjudningar. Inte heller verkar jag kunna logga ut så hela familjen kan gladeligen gilla allt de ser i mitt namn! Tydligen är det ganska vanligt att par i övre pensionsåldern delar både mail och inloggningsuppgifter – så jag är nog kanske lite gammal för min ålder, vilket å andra sidan innebär att jag ändå måste vara ganska så ung!

Vi gamla människor äter Rörträsktårta på vår födelsedag!