Juli

Tisdag 23 juli

Jopp, vissa dagar har jag full förståelse för att Dreamy och Maja visar tänderna för varandra trots att de är allra bästa vänner. Mitt tålamod med människor jag knappt känner tryter ju med jämna mellanrum och jag har allt svårare att begripa mig på människor överlag. Om det beror på dem eller mig, lär jag låta vara osagt… Jag kan bara konstatera att jag gör saker och ting på helt annat sätt än människor överlag, tydligen – och om det är bättre eller sämre är jag inte människa att avgöra, men det ställer till oerhörda huvudbry för mig att min omvärld inte tänker som jag! Jag är nog fruktansvärt lat i min läggning och jag tycker inte om att behöva göra om saker och ting i onödan för att jag inte bemödade mig med att göra rätt ifrån början. Jag behandlar nog folk som jag behandlar hundar – på ett ungefär…! Och då tänker jag ändå att människan är en smula liiiite smartare än en hund – men jag tror jag får omvärdera det inom kort!
För även att jag blir mest irriterad på mig själv de gånger min omgivning inte förstår vad jag menar – för det innebär att jag inte varit tillräckligt tydlig i min kommunikation till att börja med – finns det gränser även för mig i hur dumma jag tycker att människor får lov att vara!

Det finns lite olika sorters människor, men med en problematik som är ungefär likvärdig – de är helt värdelösa på att kommunicera – i alla fall med mig!
En del människor blir förbannade över att folk upprepade gånger ställer samma frågor till dom – utan att de för den skull överhuvudtaget drabbas av någon självinsikt över att de förmodligen och antagligen varit väldigt otydliga från början!
Det finns människor som inte har den blekaste aning om vad det skrivna tecknet som ser ut som en uppochnervänd krok med en punkt under betyder – just det – frågetecknet ??? Jag brukar ändå försöka att tillgodose deras bildsinne men inte riktigt lyckats hitta rätt emoji för ändamålet…smiley
Den totalt livsfarliga människan är den som helt utan konsekvenstänk tvärsäkert svarar på frågor och ger upplysningar som är helt utan vett och sans och så långt ifrån sanningen att månen i jämförelse går att ta på! Och de har oftast dessutom den egenskapen att de blir väldigt upprörda och oförskämda om man skulle råka fråga något de inte för stunden inte kan fabulera ett svar på!
Och slutligen finns den missunnsamma människan som trots allt ändå besitter en smula intelligens men som på grund av sin oginhet inte delar med sig av ett uns information med rädsla för att någon annan kanske förvaltar och i värsta fall förgyller och i sin tur delar med sig av den kunskapen…
Så det är ju tur att det finns annat än folk på planeten!