Juni

Måndag 3 juni


Alfreds sista tävlingshelg är avklarad – TSS hade nog felsynkat sin tävlingskalender eller helt enkelt tränat för lite för att orka hela distansen ut, för de tog tidigt sommarlov i år, så inga ledare eller tränare var med. Eftersom Alfred ändå var anmäld och ville simma axlade Henrik rollen som huvudtränare! Väl på plats kunde både simmare och huvudtränare konstatera att två av distanserna aldrig hade tränats eller simmats innan – av någon av dem, någonsin! Nu kan jag inte de andra klubbarna och deras simmares träningsschema men jag misstänker att de fått simma sina tävlingsdistanser någon gång på träning innan… Men det kan jag ju bara spekulera i!
1500m frisim simmades först så när väl 800m-loppet skulle simmas så hade ju Alfred rent tekniskt testat att simma den distansen… Så coachningen från första loppet som löd “Gör så gott du kan!” ändrades till “Simma som du gjorde innan men lite snabbare eftersom du inte simmar så långt!” Vi funderar nog allesammans på att byta ut huvudtränaren till hösten…!!
Det sista loppet var betydligt enklare att coacha – det var 50m fritt och eftersom bassängen var en 50m bassäng så hade ju till och med jag lyckats “Simma så fort du kan härifrån och dit bort!!!”
Alfred satte några personliga rekord trots sina urusla förutsättningar, Henrik fick gott fika hos tränarna och massvis med support från de andra klubbarna, men jag hoppas innerligt att han inte jämförde sina simborgarmärken med Anders Holmertz OS-medaljer…