Oktober

Måndag 22 oktober

Somliga morgnar är det helt ok att vakna och se fram emot en underbar dag – andra dagar är det det inte… Gräset är höstklippt, pelargonierna intagna på vinterförvaring, lite höstpynt på verandan och jag har till och med färgsorterat mina trådrullar… Jag lever inte precis som jag lär med att det inte är någon som helst idé med att stoppa huvudet i sanden och hoppas att stormen blåser över – det ända som kan hända är att man får fullt med sand, ja ni vet…! Kanske att jag kan gå ut och klippa lite i rabatten eller kanske Maja behöver få sina klor klippta innan jag tar tag i den där förhäxade jackan som måste sys klar – det är konstigt hur fort det går att sy fel och hur ofantligt lång tid det tar att sprätta upp eländet! Det är snudd på förenat med livsfara för den stackarn som ska ha jackan så mycket tokerier och saker som gått snett allaredan! Eller så kanske jag skriver det där mailet på utrikiska som jag heller inte gjort – trots ihärdiga påminnelser från Alfred… Usch, ja! Men nu tror jag att morfar kom – en räddande ängel som säkert vill ha lite kaffe och något nybakat! Jag ska nog bli en bättre människa med start imorgon…